loading
Orar Luni-Vineri 07:30 - 20:00 Sâmbătă 09:00 - 13:00
Adresa Puncte Recoltare Vezi Puncte Recoltare

Endocrinologie

Dr. Roman Loredana

Endocrinologie

Orar Cabinet

Miercuri 14:30 - 15:30

Programați o consultație online sau telefonic în una din zilele lucrătoare la următorul număr de telefon:

0256 435 438

Endocrinologie

Departament Endocrinologie

Diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului endocrin

Endocrinologia este ramura medicinei care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul bolilor glandelor endocrine. Orice afecțiune a unei glande edocrine poate determina o hipofuncție (secreție insuficientă de hormoni), sau o hiperfuncție (secreție hormonală în exces).

Hormonii sunt substanțe chimice secretate de glandele endocrine și care stimulează sau coordonează activitatea anumitor organe sau a întregului organism. Ei ne influențează metabolismul, respirația, masculinitate/feminitatea, sau chiar și greutatea.

Sistemul endocrin, împreună cu sistemul nervos, reglează cele mai importante funcții ale organismului. Acesta este compus din hipofiză (glanda pituitară), tiroidă, glande suprarenale, timus și epifiză. De asemenea, și pancreasul, testiculele și ovarele exercită o funcție endocrină prin secrețiile de hormoni.   

Afecțiunile endocrine necesită analize de laborator. O afecțiune a unei glande endocrie poate fi diagnosticată de la cele mai slabe simptome, iar instalarea ei poate fi prevenită. În cazul în care boala s-a instalat, medicul endocrinolog este cel care instituie un tratament corespunzător tipului de afecțiune.

Servicii
Examen Clinic 100 LEI
Control Clinic 80 LEI
Examen Clinic + Ecografie tiroidiană 160 LEI