loading
Orar Luni-Vineri 07:30 - 20:00 Sâmbătă 09:00 - 13:00
Adresa Puncte Recoltare Vezi Puncte Recoltare

Afecțiuni Cardiovasculare

Afecțiuni Cardiovasculare

Pachet screening afecțiuni cardiovasculare

Bolile cardiovasculare sunt probleme ale inimii și ale vaselor de sânge, și reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial. În fiecare an, peste 17 milioane de oameni din întreaga lume mor în urma unor boli cardiovasculare. Inima este un organ vital al organismului nostru. Odată cu înaintarea în vârstă și sub influența diverșilor factori, bolile cardiovasculare afectează buna ei funcționare și a întregului sistem circulator.


Sedentarismul, obezitatea, tabagismul, alimentația defectuoasă sau consumul de alcool sunt doar câțiva dintre factorii care favorizează apariția bolilor cardiovasculare. Dintre acestea, cele mai comune sunt durerile toracice (angina), blocarea fluxului sanguin (boala ischemică) și depunerile de colesterol (ateroscleroza –  unul dintre principalii factori de apariție a infarctului miocardic și al atacului cerebral vascular).


Afecțiunile cardiovasculare pot fi prevenite prin exerciții fizice zilnice, renunțarea la fumat, o dietă sănătoasă și echilibrată. De asemenea, este extrem de important să efectuăm vizite medicale periodice, pentru a ne verifica starea de sănătate a inimii și a sistemului circulator.

Cel mai des întâlnite sunt infecțiile vaginale, candidoza și vaginitele bacteriene. Acestea pot apărea în urma unor tratamente cu antibiotice, a contactului sexual neprotejat, a contactului sexual cu parteneri multipli sau în urma unor dereglări hormonale. Simptomele diferă de la o afecțiune la alta: de la nevoia de a urina des și disconfort în timpul urinării, la infecția urinară, până la secreții vaginale anormale, mâncărimi și dureri ale zonei intime în cazul vaginitelor.

Este important să prevenim aceste afecțiuni prin vizite periodice la medic și prin efectuarea analizelor de profil și a controalelor de rutină. De asemenea, este extrem de important să contactăm medicul specialist încă de la apariția primelor simptome.

Pachetul include următoarele analize

Pachet analize afecțiuni cardiovasculare

128 lei
84 lei