Ideea că boala cardiacă este o „boală a omului” este un mit. Adevărul rece este că bolile de inimă sunt criminalul # 1 al femeilor din Statele Unite. De fapt, mai multe femei mor de boli de inimă în fiecare an decât toate cazurile de cancer combinate. Înainte de menopauză, femeile prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare comparativ cu bărbații. Cu toate acestea, această protecție dispare după menopauză, lăsând femeile în pericol de a suferi infarct miocardic (atac de cord), insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral, amputare și deces.
Există factori de risc pentru dezvoltarea bolilor de inimă pe care nu le putem controla; precum istoricul familiei noastre, vârsta și menopauza; cu toate acestea, există multe lucruri pe care le putem face pentru a ne reduce riscul și a ne menține sănătoși. Cinci lucruri pe care le puteți face astăzi includ:
Renunțe la fumat
Fumatul este singura cauză de deces cea mai prevenibilă din S.U.A.
21% dintre femeile americane cu vârsta peste 18 ani fumează!
Printre alte efecte toxice, tutunul determină formarea plăcii în vasele de sânge, reduce colesterolul HDL („bun”), crește tensiunea arterială și crește aritmia cardiacă.
Femeile care fumează au un risc crescut de șase ori mai mare de boli de inimă.
Riscul crescut de a dezvolta boli de inimă este mai mare la femeile fumătoare decât la bărbați, indiferent de vârstă.
Dacă fumezi, este important să te oprești. Programul nostru gratuit vă poate ajuta. Dacă nu fumați, nu începeți.
Monitorizați și controlați tensiunea arterială
Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială este cunoscută sub numele de „ucigașul tăcut” și crește considerabil riscul de boli de inimă, infarct, insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral și insuficiență renală. Adesea, nu există simptome de hipertensiune arterială până când nu se face deja daune.
În general, numărul sistolic (numărul de sus al dispozitivului de tensiune arterială) trebuie să fie mai mic de 120 mmHg. Numărul diastolic (numărul inferior al aparatului de tensiune arterială) trebuie să fie mai mic de 80 mmHg.
Când scădeți tensiunea arterială, vă reduceți riscul de:
Accident vascular cerebral cu 40%
Infarct cu 25%
Insuficiență cardiacă cu 50%
Cunoașteți și controlați colesterolul
Toată lumea are nevoie de colesterol. Acesta are o funcție vitală în corp. Dar prea mult colesterol se poate depune în artere sub formă de placă și poate contribui la infarct, insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral, boli arteriale periferice și amputare.
Există două surse principale de colesterol. Obținem colesterolul din alimentele pe care le consumăm și din ceea ce produce în mod natural corpul nostru.
LDL este „colesterol BAD.” Colesterolul LDL este o componentă majoră a plăcii care înfundă arterele și crește riscul bolilor de inimă. HDL este „colesterol BUN”. HDL crește odată cu exercițiul.
După menopauză, pierdem efectul protector al estrogenului și nivelul LDL poate crește.
Verificați colesterolul și discutați cu medicul dumneavoastră despre obiectivele specifice de colesterol și dacă este nevoie de medicamente pentru a reduce nivelul colesterolului și pentru a vă menține inima sănătoasă.
Gestionați-vă diabetul
Diabetul este o boală progresivă în care corpul dumneavoastră nu produce suficientă insulină sau nu răspunde corect la insulină. Diabetul este definit ca glucoză / zahăr în repaus alimentar de 126 miligrame pe decilitru (mg / dL) sau mai mult.
66-75% dintre persoanele cu diabet mor din cauza unei forme de inimă sau boli vasculare. Este important ca diabeticii să-și controleze glicemia și să fie examinați și tratați pentru boli de inimă.
Pentru diabetici, hemoglobina A1c trebuie monitorizată la fiecare 3 până la 6 luni, deoarece acesta este un marker important al controlului glucozei / zahărului. Hemoglobina A1c trebuie să fie mai mică de 6.
Mănâncă sănătos și rămâi activ
Urmați un plan de alimentație sănătoasă:
Consumați o dietă săracă în grăsimi saturate, grăsimi trans și colesterol
Limitați aportul de sodiu
Limitați băuturile alcoolice la cel mult una pe zi
Alegeți o varietate de cereale integrale, fructe și
legume zilnic
Alegeți pește, păsări de curte și bucăți slabe de carne
Utilizați lapte degresat sau cu conținut scăzut de grăsimi, brânzeturi și iaurt
Mențineți o greutate sănătoasă
Misca-te! American Heart Association recomandă un obiectiv inițial de cel puțin 150 de minute pe săptămână de activitate fizică. Găsiți exerciții care vă plac și formulați un plan de implementat în mod consecvent.
Cheia pentru gestionarea riscului pentru sănătatea inimii este să consultați în mod regulat un cardiolog. Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre sănătatea inimii femeilor. Faceți clic mai jos pentru a programa o întâlnire la un institut cardiovascular din sudul din apropiere.